Hästfolk = dyslektiker ?

Någon mer som märkt att hästbloggare är kung på särskrivningar? Herregud, när man börjar lägga märke till det så är det skrattretande!
Ja, det finns folk som har det svårt med språket men jag tvivlar starkt på att hälften av alla bloggar jag följer har det problemet ;)
Jag tycker att man borde lägga mer tid på att göra ordentliga inlägg, det får en som läsare att vilja komma tillbaka och LÄSA.
googlebild

Diggi-loo diggi-ley alla tittar på mig

Där jag går i mina silvriga stövlar! :D I söndags sprayade jag och Anna mina gamla ridstövlar med silverspray ^^ Den täckte inte helt så just nu är de mer metallic-glittriga men jag ska färga dem mer och mer efter hand :) Jag använde dem samma dag när jag hoppade med Bompa och de var skiiitsnygga. De ser däremot inte likadana ut varken på inomhusbilden, utomhusbilden eller i verkligheten :P
Vad tycks?

Vårkänslor del 1


29.03.11

Hovslagaren var här idag och gjorde hästarnas fötter fina :)
När jag skulle ta in dem märkte jag direkt att de var på bushumör så jag släppte dem på ridbanan. Oj så uppskattat det var! Det märktes att de tyckte det var jättekul och skönt att ha fast, plan mark. Självklart kunde jag inte låta bli, utan sprang in och hämtade kameran, so here you go...
... fler bilder kommer i ett annat inlägg :)

Frågestund

Jag tror jag fått endel nya läsare och tänkte därför ha en frågestund. Fråga vad du vill!



Svar

Tack, kan inte annat än hålla med ;)
Nästan alla tror att Bompa är en D-ponny men han är 155 cm (enligt förra ägaren, jag har aldrig mätt honom).

28.03.11

Mamma, vovven, pållarna och jag gick en promenad. Mamma ledde Bompa och han skötte sig helt perfekt. Själv hade jag Musse som lekte gangster - drog, bockade och gjorde sina speciella karatekickar. När jag drev på så gick det bättre men han behövde ju egentligen inte mer fart ;)
Tillbaka i stallet borstade jag båda två. Det släpper stora tussar med päls från Musse nu :D men Bompa fäller knappt någonting fortfarande...

27.03.11

Anna följde med mig hem idag. Guld värt!
Hör och häpna, vi hoppade idag! Dessutom invigde jag Union Jack-schabraket och silverbootsen, snodde systers läderskydd och plockade ihop ett träns.
Värmde upp väldigt enkelt. Lätt kontakt med munnen, fram fram fram och snirklade runt på stora bågar. Efter de senaste dagarnas upptåg tyckte jag nästan att han var lite seg men Anna kände knappt igen honom, speciellt när vi började hoppa. Han hade sådan framåtbjudning och rejsade på som en galning efter hindren ^^ Vi hade ett hinder på 30 cm - två galoppsprång och sedan ett hinder som tillslut kom upp på 85 cm! :O Men när Anna höjde till 90 cm ville han inte vara med mer, stängde av och vägrade ända fram tills vi lade ner det på marken. Då var det jättekul igen.
Jag är jättenöjd med passet. Synd att vi fastnade i det negativa en stund men jag försöker verkligen tänka positivt. Tänka sig vad han kan min pålle :D
Såklart att Musse skulle få uppmärksamhet med. Först fick han gå med när vi skrittade av Bompa. Sedan tog vi honom till ridbanan och tränade inkallning. Jag tyckte att han var jätteduktig men Anna tyckte han var läskig ;) Hoppade hindren några gånger (nu låg de på 30 cm) och bugade några gånger.
Det är kul att träna med Musse, han får mig att känna som om jag vet vad jag håller på med ;)


Bilder kommer!

Bus med Musse

Flying meatball!

Hoppning med Bompa

Nej, jag är ingen hoppryttare, men vi jobbar på och har kul ihop :)


85 cm! :D

Busigt

Jag och Anna har varit busiga idag ^^ bilden ger er en ledtråd på vad vi hittar på...

Sommartid

Sitter och väntar på att gröten ska koka upp. Snart ska jag iväg till ridskolan och hjälpa Anna med hennes projektarbete till skolan. Drar med mig kameran med för igår när jag hade helgjour önskade jag verkligen att jag hade med mig den. Både hästar och ponnyer var såååå fina i vårsolen :)
Jag ska försöka skriva mer intressanta och mer hästrelaterade inlägg, för jag jag vet att jag hade själv tyckt att bloggen vore urtråkig att läsa så som den är nu...
Nu har jag hittat kortläsaren(konstigt nog låg den på rätt plats, hade aldrig funderat på att leta där innan) med så när jag kommer hem kan jag bjuda på minst sagt spektakulära bilder från i fredags ;)
BURKUS-ponnyn Savannah

26.03.11

Vila

Fett med cash

Har jobbat på ridskolan från 7.00-12.00. Ca$hin'! Men det var nog inte det smartaste, det känns som att det inte är någon liten förkylning direkt som jag åkt på och det gör ont hela tiden... Börjar fatta vad folk som säger att de är instängda i sin egna kropp menar.
Nu skulle det vara passande att gå över till något mer positivt, men öh.. det blir ingen ridning idag utan jag ska bara försöka vila upp mig. Filmtips? :)


Harry Potter-maraton maybe?

Hiss

Dags att köpa mer havre. Istället för att dissa ljudet/känslan när måttet når botten på fodertunnan så hissar jag istället välfyllda lager. Har idag köpt både 25 kg havre och 8 kg mineraler (Y)
däremot blev det granngårdens egna märke denna gången :)

A little bit of fail

...både från min ridning och mammas sammarbete med kameran ;) Jaja, ni kan ju roa er med att försöka lista ut vad vi håller på med ^^

25.03.11


Var ju egentligen sjuk men kände att jag var tvungen att motionera Bompa lite. Jag hade ju ändå mina vita ridbyxor och tävlingsstövlarna på så jag tänkte att det var väl lika bra att rida i det då. Jag fick med mig mamma ut för att fota. Jättesnällt, men ja ni får se resultatet här. Men jag klagar inte, hellre det än inga bilder ;)
Bompa var som en tickande bomb. Så fort jag kortade upp tyglarna började han takta och så fort jag gjorde något liknande galoppskänkel så drog han iväg och bockade. Jag tycker det är askul! Hellre att han är på detta humöret än när han bara sluter sig.
Lite skritt trav och galopp på ängen. Snabbt och enkelt men passade dagsformen bra. Skrittade av med mamma när hon gick en liten promenad med vovven.
Fick vila idag men ändå sin ranson av uppmärksamhet. Borstade och gjorde han fin för han såg ut som ett lermonster när han kom in ifrån hagen x)

Tro det eller ej

Jag är förkyld. Igen. Ingen förvånad. Som tur var missade jag bara en lektion idag.
Jag kände att jag var tvungen att muntra upp mig själv. Så vad gör man? Jo, man drar på sig de vita ridbyxorna och tävlingsstövlarna :D extra positivt är det att de har börjat forma sig efter mina ben så fastän jag har haft på mig dem i en kvart nu så har jag fortfarande känsel i fötterna ;) (Y)
klockren ^^

Presentation

Jag, hon som mockar, rider och skriver inlägg, heter Louise. Jag är född 1993 och är alltså 18 år. Jag bor på en gård mitt i västra götaland tillsammans med mina föräldrar(storasyster är i Skåne och gör praktik). Jag går andra året på samhällsprogrammet med ridning som specialidrott vilket innebär att jag  har teori/fysträning och rider på ridskolan en gång i veckan på skoltid. Toppen! Jag rider på på ridskolan som jag "växt upp på" och tävlar för - UBRK. Jag är även kassör i ungdomssektionen, eller BURKUS som vi kallar oss :)
Jag är framförallt dressyrryttare. Jag har ingen känsla för hoppning men tycker det är kul. Jag tycker faktiskt det mesta är roligt. Har provat på allt ifrån ponnytrav till working equitation.
Mina styrkor som ryttare kommer bäst fram på andras hästar då jag är tålmodig och avslappnad. Detta leder till mina svagheter då jag med min egna häst har fått för mig att allt måste vara perfekt så jag spänner mig, fastnar i småsaker och det går inte alltid jättebra. Men jag jobbar på det!
Förutom hästar är jag intresserad av foto. Jag har en Canon 400D med ett 18-55 och ett 90-300 objektiv.
Jag tycker också om matlagning och att träna men det sätts käppar i hjulet hos båda då jag har både mat- och pollenallergi som sinkar mig framförallt perioden mars-september(lika bra att berätta det då det säkert kommer märkas i mina inlägg).
I övrigt så trivs jag bra med att vara ensam och vill klara saker själv. Men jag har några goda vänner som jag ser till att vara social med emellanåt ;)

Ekvall´s Tango, eller Bompa som jag kallar honom, är en welshcobvalack född 2003. Han är e. Broughton Replica u. Derwen Tiffany och ue. Derwen Replica. Jag har haft honom sedan den 8 februari 2010. Då hade han bara gått i hagen i flera månader och liknade mest en nordsvensk. Jag fick honom på prov i en månad för att se om han klarade av igångsättningen vilket hade gjorde galant.
När jag fick honom var han endast grundutbildad och aldrig tävlad. Vi har som högst fått 69% (klubbnivå, LC:2) och högsta klassen vi startat är lokal LB:2. Innan var han heller aldrig hoppad. I början var han väldigt skeptisk men tycker nu att det är urkul, även fast han har ingen vidare teknik så det handlar mest bara om att ta sig över levande ;) Han är löshoppad upp till 105 cm och som hösgt 60 cm uppsutten.
Bompa är en häst med stor personlighet. Han tycker att han är störst, bäst och vackrast. Han är självständig men om det är något han är osäker på blir han som en liten hundvalp. Han tycker om att arbeta och framförallt visa upp sig men klarar inte av att bli pressad för då stänger han bara av (vi har kommit in i perioder då han stannar och vägrar gå framåt och jag måste gå tillbaka till kravlöst skrittarbete).
Våra mål för 2011 är att hitta en dressyrtränare vi trivs med och starta LA:1. Men framförallt ska vi ha kul och hålla oss friska :)
jag kan omöjligen välja några få bilder

Muscot, eller Musse som han kallas, är en shettisvalack född 2006. Han är e. Gläntans Norton och u. Molly. Då mamman inte har någon stam är han registrerad som korsningsponny. Jag har känt Musse sedan han var ca 1 år och han har funnits hos oss till och från sedan 2008. Sommaren 2010 köpte jag och min syster honom ihop.
Musse är en utav de härligaste hästar jag någonsin träffat. Han är kaxig och busig men samtidigt lyhörd och sammarbetsvillig. Men han kan ha ett himla humör och agerar som en pissmärr när han blir tillsagd... ;) Som tur är blir han som en ängel så fort barn hanterar honom.
Han är tömkörd, har haft vagn bakom sig och även blivit sutten på små, små sträckor. Men då jag inte har den utrustning som behövs har den delen av utbildningen stannat upp. Däremot hanteras han mycket och han är väldigt lättlärd och frihetsdressyr lär vi oss ihop :)

Ny design

Sådär, nu är den nya designen uppe. Vad tycks? Jag är riktigt nöjd faktiskt :)
Jag ska ta och finjustera lite saker, länkar och så där, så vet ni ifall det skulle vara konstigt någonstans ;)

24.03.11 - smärta

Började morgonen med att rida ridskolehästen Risja på specialidrotten. Vi hade hoppning, en serie på åtta språng. Väldigt kul men jag måste verkligen jobba med att bli mjukare i höfterna. Jag är gruppens dressyrtant no:1 xD
Till en början satte sig Risja lite i försvarsposition och spände bara halsen. Jag var stilla och mjuk med handen och mot slutet kunde hon söka sig neråt och jag fick använda massa ben. Det var något år sedan jag red henne sist och det var några veckor sedan jag red en annan häst än Bompa så jag är nöjd.
fri tolknig om hur jag kan tänka mig att det såg ut idag... notera ansiktsuttrycket
Allt som dagen gick fick jag bara mer och mer ont i händerna. Jag har en inflammation i huden vid handlederna som inte vill ge med sig. Det gjorde så ont att jag blev illamående. Att ha så ont i händerna gör att man känner sig väldigt begränsad, hela kroppen påverkas och jag blir jättetrött.
Meningen var att jag skulle jobba med både Bompa och Musse idag men det kunde jag fetglömma. Efter att ha vilat hela eftermiddagen tog jag mig i kragen och gick ut och gjorde stallet. Det brukar kännas bättre när jag kommer igång, men även om jag kunde koppla bort det onda så var jag spyfärdig.
När Bompa stod och väntade på mig vid grinden gjorde det ont i hjärtat. Mina fina pojkar.
Båda hade skaffat sig varsin ordentlig lerinpackning och jag kunde inte med att de skulle stå sådana inatt. Speciellt Musse som fäller med, han såg ju vanvårdad ut! Så jag gick över dem båda två med piggborste, ryktsten och rotviska så kändes det lite bättre sedan :)

På G

Hade hål och satte mig med Gimp och det fungerade direkt :D så nu är en ny design på G... tror det blir suuuuper!

Gimp

Fick tips att ladda ner Gimp. Gjorde det och det ser lovande ut men det är ingen idé att försöka förstå sig på det nu, är alldeles för trött... Det kommer säkert något desperat inlägg senare där jag behöver hjälp för det händer ingenting när jag använder verktygen, men jaja, nu ska jag sooova ^^
goa pojkar <3

22.03.11

Mamma skulle bara gå en kort sväng med vovven så hon erbjöd sig att ta med sig Musse. Men det blåste och han var jättebusig så de gick bara ca 200 meter. Bättre än ingenting. Ryktade honom efter jag ridit Bompa.
Har det senaste alltid ridit honom med den gamla sadeln jag provar på honom nu och hackamore och han går super på det!
Han är så fruktansvärt go just nu att jag bara sitter och ler när jag rider honom :D Så underbart, jag måste verkligen försöka behålla denna energin och inte bli tråkig dressyrtant...
Rider bara fram, fram, fram. Han trivs verkligen med hackamore och i alla igångsättningar kan man känna hur han höjer ryggen. Sedan ibland tappar han den och bara springer på, men jaja, positiv skulle jag vara :) Just nu kan man bara rida på en väg och två gånger när vi vände hemifrån stannade han i protest men jag lade på spöet direkt så gick vi framåt och allt var bra och kul igen. Tog endel galopp med och jisses vad kul han tyckte det var!! Och när han är glad är jag glad ^^ Red i 30-40 minuter.

Nej jag har inte glömt er

Jag har suttit instängd på mitt rum hela helgen och tagit igen skolarbete som jag kommit efter med när jag vr sjuk förra veckan. Denna veckan fortsätter med massa redovisningar och inlämningar. Vet redan om ett prov och en redovisning nästa vecka -.-
Hur intressant är detta för er? Inte så värst. Men det kommer inlägg allt eftersom :)
Kul med responsen på inlägget om Hööks ^^

21.03.11

Hämtade dem direkt ur hagen och gick en promenad på 20 minuter. De tyckte det var jättekul! Bompa gick på jättebra och Musse busade och höll på men lyssnade ändå när jag tyckte han blev för odräglig ;) På vägen hem var det uppförsbacke och då tyckte Musse det var jobbigt. Så fort han tyckte vi gick för fort försökte han bita mig i vaderna. Han är tydlig i sina signaler i alla fall ^^
Efteråt fick de varsin ordentlig rykt. Speciellt Musse, jag har bestämt mig för att vara flitig med ryktstenen så han förhoppningsvis ska slippa ha vinterpäls till Juli...

20.03.11

Plugg, plugg, plugg. Vila för pojkarna.

Frustrerande

Åååh jag har en jättebra designidé men det går ju fasen inte att få till det bra i Paint (surprise)... -.-

19.03.11

Skrittade mest bara på långa tyglar, gjorde lite skänkelvikning och framdelsvändningar. I framdelsvändingarna blir det en blandning av att han tycker det är skitjobbigt och blir pressad men ser till att behålla framåtbjudningen hela tiden så får vi jobba på centreringen senare :) Travade lite med vilket var mycket uppskattat!
Eftersom jag pluggat hela dagen så hann jag helt enkelt inte med att göra något med honom idag. Började officielt fälla idag ;)

Hissa Hööks!

Jag blir så trött på att alla ska dissa Hööks hela tiden! Hööks är precis det hästsporten behöver - bra grejer till lägre pris. För varför är det okej att allt som har med ridsport att göra ska vara så himla dyrt? Undra på att det klassas som överklasssport när ett fleecetäcke kostar typ 1000 kr på vissa ställen.
Jag tycker det är synd att de på senaste tiden gjort kopior, framförallt på schabraken. Det är mycket bättre om de bara hade gjort mer vanliga, stilrena schabrak men sedan kanske inriktat sig istället på många olika färger? Många dissar att Hööks kopior, men egentligen, om inte originalen hade funnits, hade man fortfarande dissat dem då? Tror inte det, egentligen är mycket av Hööks saker helt okej.
Sedan finns det såklart kvalitéutrustning som man är beredd att lägga mer pengar på för att det ska hålla länge och där hör inte riktigt Hööks hemma men det tycker jag inte att de nödvändigtvis behöver heller.
Om man vill ha det dyraste, visst får man köpa det då. Men klaga inte då på de som inte har samma ambitioner och möjligheter att göra det+.
budget är inte = dåligt

Tänk om Hööks inte hade funnits...?

18.03.11

Meningen var att syster skulle mysa med Musse och jag skulle rida Bompa... men de rymde när vi skulle ta in dem(man får väl skylla sig själv när man utmanar ödet och inte leder dem) så de stack iväg neråt vägen i glada bocksprång. Tur att vi bor enskilt, långt ifrån någon stor väg ;) Så vi sprang efter med grimmor och havrehink. Först ville de inte alls bli fångade men när de insåg att det var mat i hinken så var det inga problem, haha!
Nä de fixade sin motion helt själva idag :)

Då provar vi igen

Fick ingen respons på inlägget från igår så lägger in en omröstning så är det lite lättare :)

Vad tycker du?




Free online surveys


förslag på ny design...

16.03.11

Gick direkt ifrån hagen, lämnade Bompa i stallet och gick sedan en liten promenad. Musse tyckte det var jättekul men ibland vet jag inte riktigt vad han höll på med. Han tryckte sig mot mig och till och med stegrade sig en gång, men då blev jag arg. Vi ska inte leka - för gissa vem som vinner? (Troligtvis den lilla kanonkulan med karatekickar) Så gjorde några vändor med fram-back-fram-back och såg till att han inte gick på mig. Han blev lite sur, han hatar att bli tillsagd men blev glad när han fick göra lite konster och få godis när vi var i stallet.
Det var mörkt och kallt men jag får skylla mig själv när jag inte får tummen ur och rider på dagen när det är fint väder ;)
Provade hoppsadeln igen. Hade en vojlock under som inte passade alls x) Skrittade mest bara på långa tyglar men på vägen hem gjorde vi några framdelsväningar och skänkelvikningar och det kändes som om poletten ramlade ner hos både honom och mig ;) Inte blev det perfekt men jag kände att kommunikationen blev rätt mellan oss (Y) Tog liiite trav med och det tyckte han var jättekul!

Äntligen!

Efter det man sett på reklamen så verkar dagens avsnitt grymt!



Sadeltankar

Jag har haft tre olika hoppsadlar hemma och provat på Bompa, ingen av dem har varit bra. Så provade jag en gammal, märkeslös sadel som vi haft på häst vi hade för några år sedan. Med en gelpad under låg den riktigt bra! Har skrittat i den en gång och den låg fortfarande bra, gled inte runt eller liknande. Visst är den lite åt dressyrhållet, har inga stöd alls, men bara den passar Bompa så blir det bra. Vi ska ju liksom inte hoppa 140 ;) utan det är bra  att ha något när man är ute och galopperar mycket och så.
Så jag  ska prata med sadelmakaren och tror nog jag ska låta stoppa om den, för det blir ändå billigare än att köpa en annan sadel :)

Förslag

Jaa jag ar ju varit sjuk.. alldeles för länge. Har suttit och knåpat på en nya design men vet inte om den är för tråkig? Vad tycker du?



Jag vill vill vill vinna


15.03.11

&
Innan de fick komma in från hagen gick vi en liiiiten promenad. Tanken är att vi ska utöka sträckan allt eftersom. Pojkarna skötte sig perfekt. Musse trängde sig på några gånger men kunde lätt korrigera honom och återfå den positiva energin.

Killing me softly

Tar en paus ur pluggandet för att vara lite filosofisk... eller något liknande.
Ja, jag är sjuk IGEN. Fryser, snuvig, ont i halsen och magen och det värker i mer eller mindre hela kroppen. Men känner mig inte direkt "sjuk i huvudet" så därför försöker jag tvinga mig själv att plugga. Går ju bra när man är lika skoltrött som.. öh, kommer inte ens på något att jämföra med...

Kommer du ihåg hur enkelt allting var när man var liten? Skolan var kul, upp till mellanstadiet tyckte jag att skolan var lätt och var en av de bästa i klassen (bara ett konstaterande) och jag hade oändlig fantasi. I sexan skulle vi skriva en berättesle - när vi skulle lämnat in den hade jag skrivit 60 sidor och var fortfarande inte klar x)

Det var rätt kul på högstadiet också, men kände att nu började det på riktigt. Men slappa lärare gjorde att de som ansträngde sig (jag) inte fick någon cred för det man gjorde och de som hade fattat att man kunde glida räkmacka fick nästan samma betyg.

Så kommer man till gymnasiet och inser att allt det slitet var bortkastat för man kom ändå hur enkelt som helst in på den linje man ville i alla fall. Och så är det bara att börja om. Men i 11 år har man fått höra att man ska plugga inför framtiden. Jag har gjort det, är fan fortfarande inte klar, har inte märkt en endaste bra grej med de där bokstäverna (förutom att päronen blir glad när man får tre stycken), och när man börjar se ljuset i tunneln, ja då kör de ner Högskolan i halsen på en för numera räcker knappt gymnasieutbildning!

Jag har ingen aning om vad jag vill göra "när jag blir stor". Jag har inget mål att sträva efter mer just nu än att överleva fram till studenten. Men jag har mina krav där i bakhuvudet som gnager "du måste vara bäst" "du måste ha valmöjligheterna" "du måste plugga".


Nä, detta inlägget ska inte leda någonstans, bara sprida ut mina bistra tankegångar.. Peace out!

14.03.11

Provade en sadel vi hade hemma. Skrittade på vägen i ca 20 minuter. Bompa tyckte det var jättejättekul och då blir jag också glad :D
Tyckte jag kände en vass tand när jag tränsade, dags att besöka tandläkaren?

Stallet hela dagen

Fick sovmorgon så mamma släppte ut hästarna. Skönt att få sova ut! :)
Direkt efter frukosten gick jag och pappa ut till stallet och där tillbringade vi mer eller mindre hela dagen. Det som fixades var:
- Lampa och extra eluttag till sadelkammaren! Värsta lyxen ju!
- Flyttat namnskyltarna till rätt boxdörr
- Vänt på hållaren till Bompas vattenhink så han inte riskerar att fastna och trasa sönder mulen...
- Flyttat ner krubba och vattenhinken i Musses box till hans nivå
- Fixat vattenkranen. Den har varit helt sned sedan Bompa satte sig på den i höstas
Tog in hästarna och gav dem varsin ordentlig rykt. Hade tänkt skritta ut lite med klockan blev för mycket. Kom in precis innan Solsidan :)

Svar

Åh tack så mycket :D
Musse får ca 4 kg hö/dag. Han och Bompa delar på 3 kg morgon och lunch(räknar med att äter typ 1 kg/tillfälle), sedan får han en tuss, 0.5 kg, vid insläpp och tillslut 1.5 kg på kvällen. Jag tycker det känns som lite men det är lagom. Däremot är det ju bra om de kan få halm att pilla med på tuggbehovet tillfredställs men jag kunde tyvärr inte få tag i det i år... Men de har hel del pinnar och buskar i hagen som de kan pilla med :)

Vårkänslor

Det känns som om de flesta har bestämt sig för att våren är på gång och man vill ha vårigare design på bloggen. Samma här men framförallt vill jag få till en massa smågrejer som skulle göra bloggen bättre och finare, bland annat så att man kan bläddra tillbaka på framsidan till de äldre inläggen så man slipper klicka på någon kategori... Låter bra va? :)
Ja sen är det det här med designen med. Jag har många fina kort från förra våren som jag kan använda med det är svårt att komma på hur jag vill ha det. Jag tycker inte om när färgerna är för mesiga... hmm, får se om jag orkar ;)

Sträckning ?

Det var ju riktigt ruskväder onsdag-torsdag och både Bompa och Musse var lite frusna när de kom in på kvällen. Om hästen fryser(eller är spänd) brukar man kunna se det på bogen. I alla fall så kände jag på bogen och då tyckte jag att jag kände ett ben mellan musklerna? Ska man kunna det? Jag tyckte även att musklerna verkade väldigt spända.. Det kan ju hända att det är en sträckning, inte så konstigt med tanke på hur hagen är.
Jaja, undrar bara, kan DU känna något hårt mellan musklerna som är mellan frambenen?

ständig uppförsbacke

Näe, det är inte min tid just nu... har blivit mycket förkyldare, feber och svullna körtlar känns inte lovande. Delvis därför ställde jag in löshoppningen för Bompa idag. Det är dessutom halv snöstorm >.< Och skolarbetet bara växer i takt med klumpen i magen... (bara att bita ihop, hålla ut ca ett år till, och sedan försöka hitta ett prestigelöst arbete) Ja som ni märker är jag inte jättepositiv idag, ett tecken på att pollen är påväg ..
Men jag gläds åt i alla fall att hästarna är så goa nu! Både Musse och Bompa kan vara väldigt på, men de är bara normalt sociala, glada och lyssnar bra. Det är rätt så halt till och från hagen så jag brukar låta dem gå lösa så får de ta det i sin egna takt och änså länge har de inte hittat på bus ;)
Tror att Bompa har sträckt bogen med... Jag är rätt så(läs; väldigt) nojig vad det gäller hästar och skador men är rätt säker på att något är fel.. får hoppas på töväder så kan vi ut och skritta sedan :)
mina fina pojkar - det bästa skälet till att gå upp på morgonen

Onödigt

Det är många saker som är onödiga...
- Jag är sjuk (igen)
- Det är typ snöstorm
- Att jag ska ha sådana krav på mig själv
- Att det snöar
- Det snöar jättemycket

Goosebumbs


Mammas pojkar

Vad möts man av när man kommer hem? Jo en Musse på gårdsplanen och en förtvivlad, övergiven Bompa i hagen. Fint väder var det så jag hade inget annat val än att springa in och hämta kameran :)

Uttagen!



Svenska ridsportförbundet har en tävling för ridskolorna om vilken klubb som kan ta flest ridborgarmärken. UBRK vann en av etapperna och därför ska Elisabeth Lundholm komma och ha en clinic på klubben den 22 maj och igår på årsmötet blev jag lottad till att vara en av deltagarna! :D

Håller tummarna för att jag och Bompa kan sammarbeta lite mer då ;)

<--Bild från Google

Sammanfattning

Har inte hunnit blogga, knappt varit hemma i helgen. Vet inte heller om jag vill skriva om den i efterhand heller som jag brukar göra. Träningen i onsdags var jättekul, den kommer det säkert ett inlägg om senare men sedan på dressyrkick-offen gick det så himla dåligt. Visst ska man inte bara skriva om de bra ridpassen, men usch det var riktigt jobbigt. Kan sammanfatta det med att Bompa inte alls var med. När det var programridning stannade han i första serpentinen och vägrade att gå... :(
Nu är Bompa och Musse hemma igen - såååå skönt! Nu ska vi ta nya krafter innan pollensäsongen kör igång på allvar ;)

Charlies Häst & Hund

Jag hissar, rosar och diggar Charlies Häst & Hund! Butiken i Jönköping är fin, bra utbud, kunnig och trevlig personal, ja allt man kan önska sig. Det mesta ligger något högre i pris än t.ex. Hööks, men de har huvudsakligen märkesgrejer och då stiger ju oftast kvalitén med kronorna. Det enda som jag egentligen kan kritisera är att de för snart två år sedan sade att de skulle öppna en webbshop, som fortfarande inte finns. Däremot finns de ju på facebook där de ibland lägger upp erbjudanden och man kan beställa grejer.

Uppgradering

Jag tyckte inte att stövlarna jag köpte på mässan var helt hundra så när jag ändå skulle till jönköping idag så svängde jag förbi Charlies med. Hittade först ett par Cavallo Junior Jump. Satt som en smäck men behövde 1 eller 2 storlekar mindre och det fanns inte :/ men så provade jag ett par Mountain Horse Venice High Rider och blev kär :) Så bytte de andra M.Decima mot dessa.
Bild från Google

Bjåle 2 mars

Sitter i ridskolans cafeteria, värsta bra att ha internet här :D Har precis ridit Bjåle och om några timmar är det dags för markarbetsträning för mig och Bompa :)
Vi jobbade mycket med grundläggande, typiskt sådant som många (*host*hoppryttare*host*) tycker är tråkigt men som jag tycker är jättekul, speciellt när det släpper och man får en bra känsla.
Varierade mellan att träna på 90 graderssvängar och rida på volten. Vi skulle även på den öppna delen av volten försöka flytta hästarna utåt. Bjåle drog som ett lokomotiv rakt fram så jag fick parera med innertygeln och efter några gånger förstod han.
Han var rätt så spänd och stressad till en början men det blev bättre under ridpassets gång. Jag fick jobba mycket med att inte dra till mig tygeln utan jobba i sidled, driva fram till handen och gå ur min "komfortochsäkerhetszon" och börja rida på i ett högra grundtempo.
Ridskolehästen Bjåle

Pluggvakuum

Har uppfunnit ett nytt ord (?) som beskriver min aktuella skolinsats; pluggvakuum. Synonym med f*cking skoltrött. Ska lov vara för mycket begärt?

Bompa 1 mars

Jag var hos kiropraktorn så pållehesten fick vila.

RSS 2.0