06. Första tävlingen

Jag tror jag var 12 år gammal. Det skulle vara den årliga Påskhoppningen på ridskolan; Clear round och extra pris utdelades till bäst utklädnad.
Jag fick låna ridskoleponnyn Mascot. Jag kommer inte ihåg så jättemycket, det var ju ett tag sedan och dessutom var jag rätt nervös kan jag tänka mig .. Men jag kommer fortfarande ihåg hur banan gick ;D
Först 40 cm, gick bra och jag fick min första rosett! Sedan var det dags för 50 cm. Första hindret gick bra, sedan skulle vi förbi kortsidan med utgången. Mascot ville inte riktigt med men jag var bestämd och vi kom över hinder nummer två. Jag siktade in mig på nästa hinder medans ponnyn svängde mot utgången och jag "flög av". Jahapp, bara att resa på sig och gå ut. Kommer ihåg att mamma och pappa tjatade på mig att hoppa upp igen men jag övertygade dem om att jag inte blev rädd för att rida bara för att jag "ramlade av" en B-ponny ;)
Kvaliteten blir ju helt underbar när man tar kort på kort ;) Det var meningen att jag skulle vara fotbollspelare men blev mer Gymkhanaryttare.

Din mamma

Tror du inte att strax efter det att förra inlägget publicerades att strömmen gick? -.- så gick det med dagens uppdateringar alltså. Nu är det dags sängen... snart, men först ska jag lyssna sönder denna låten några gånger ;) Sångaren är min tränare, så himla duktig! Lyssna gärna också på hennes mer seriösa låtar också, hon gör melodierna och texterna själv som sen spelas in i studio :)



Hahahaa faiiiil

Hahaha jag kan inte annat än skratta! Detta skulle bli som alla andra mina lov - slappa och sköna - men istället har jag jobbat på ridskolan lördag, söndag, tisdag och idag och mina armar är heeeeelt slut! Man har rätt till en halvtimmes rast men jag jobbar alltid på istället men idag gick det bara inte så tog tio minuter och tittade på hoppkursen. Jag fick rida lilla Dizzy idag, bilder och mer om det kommer.
Meningen var ju att jag skulle få till ordentliga uppdateringar under lovet men jag har aldrig haft såhär mycket att göra känns det som x) Kul men oj så trött(och flummig) jag blir...
Men ännu en gång, ska försöka få till några inlägg. Hade tur och tidsinställde inlägget nedan för över en vecka sedan ^^

05. Tankar om Hästtidningar

Oavsett om de är bra eller inte, om jag ser en hästtidning dras jag till den. Tyvärr tycker jag inte att alla hästtidningar är bra. Tänkte bara för skojs skull skriva lite vad jag tycker om de hästtidningar jag är mest bekant med.

Läste både Wendy och Penny när jag var liten men märkte rätt fort att alla serier är likadana; missförstådd häst, fattig flicka blir oslagbara ;)







Älskade MinHäst! Har flera backar fulla med tidningar från när jag var i tioårsåldern. Vet inte om det stämmer, men känns som den bara blir tunnare med åren? Tycker om att det är blandade serier men Lena Furbergs äldre är bäst!





Den bästa av de sämsta. Helt ok men känns något oseriös. Två (?) somrar i rad har de även gett ut "Ponnymagazinet" som är svindyr. Första året var jättegullig men i år var det bara slöseri med pengar... Men det går att hitta några guldkorn här och var :)









Prenumererar för andra året i rad. Artiklarna kan ibland verka tunga och långa men när man väl läser dem är det bara intressant. Tycker om att de blandar småtips, mode och nyheter med större reportage och teman. Älskar deras ridövningar. Finns ofta i olika svårighetsgrader och även om jag nästan aldrig utövar dem så ger de inspiration.




Syster prenumererar så den sprider ut sig över matbordet med jämna mellanrum ;) Känns som den "officiella" hästtidingen. Seriös och bra, men om man inte är insatt i avel eller högre tävlingar(som jag) är över hälften av tidningen ganska meningslös. Men det är det som är bra också - det finns någonting för alla.
Tycker det är lite komiskt med att alla ponnyer som är till salu i Ridsport är eller är blivande SM-ponnyer :P Och det finns ingen annons under 60.000 kr typ



Vilken/vilka hästtidningar läser du?

365 days ago

För 365 dagar sedan var jag hästlös och smått deprimerad. Här kommer mina favoriter från en photoshoot jag gjorde med syster och hennes Ita. Fet copyright men det fattar ni ;)
Den enda som är redigerad
Alla bilder är tagna av mig, Louise Hansson, med kompaktkameran Canon IXUS 95.

Publicerad

En gång i höstas var Bompa riktigt förkyld. Han hade hög feber och frossa. Usha vad orolig jag var :S Jag både mejlade någon veterinär över internet och mamma ringde till den lokala veterinärstationen. Båda rådde om att hålla koll på tempen och se till så han åt och framförallt drack ordentligt, annars skulle man be veterinären komma upp.
Bompa tillfrisknade efter några dagar och var nöjd med en veckas vila och mys.
I strumpan på julafton fick jag Stallmagazinet. Har inte hunnit läsa den så mycket, men nu när jag gjorde det här om dagen så såg jag att mejlet jag skickade till veterinären är med! haha, fatta att jag blev förvånad! xD

04. Min ridskoletid

Jaa det blev ganska mycket om min ridskoletid i inlägget om hur jag började med hästar men i alla fall.
Från det att jag var 7-8 år så cyklade jag, syster och två kompisar till oss till stallet flera dagar i veckan. Tog hand om våra sköthästar, mockade, läste MinHäst i myspyset, kanske pratade med någon cool i US och om man hade riktig tur kunde man få hjälpa till på en lektion!


Jag var skötare på shettisen Rosenhagas Duke. Han kom till ridskolan 1999, står där än och är en riktig klippa. Han har jag haft både på ponnytrav och prova på-lektioner. Jag tillbringade mycket tid med honom, borstade i timmar, myste och gosade. Vet inte hur han är nu men förut kunde han vara lite rädd om sina öron, och förstå stoltheten när jag fick röra dem utan att han protesterade! ^^
Men självklart så växtejag ur honom och jag fastnade för den sortens hästar som jag föredrar än idag - lite kraftigare men med fart. Visserligen var jag inte så bra på att få fart på dem, men stadig satt jag ;) Favoriterna de jag red mest var Mascot, Björkhems Priffe och Prinsen.
Sedan när jag fick Pikachu slutade jag på ridskolan för det passade inte att ha med honom på ridlektionerna. Så jag hade ca tre års uppehåll, sedan i och med ridning som specialidrott på gymnasiet började jag igen. Man kan ha med sig egen häst men det blir så krångligt för mig och jag har inget emot att ridskolehästar.
Jag är sedan ett år tillbaka kassör i US och ingår också i "ridskolegruppen" som har hand om skötarträffar och liknande. Jag älskar atmosfären, känner så väl igen mig i de små tjejernas stora JOFA-hjälmar :) Visst har alla (?) ridklubbar mer eller mindre problem med ekonomin osv. men jag tittar hellre på det positiva och försöker bidra med bra inställning :)

Vilken dag!

Puuh! Vilken dag! Inte för jag gjort så jättemycket, men jag är helt slut.
Började med att gå upp tidigt, (har inte haft sovmorgon på hela jullovet!), och jobba på ridskolan några timmar. Sedan hem och ut och tolka med Bompa, Lina och Sandra. Jättekul, Bompa skötte sig perfa, hade gärna visat er men kameran orkade inte så för det var så kallt.
Sedan in och äta och sen har jag typ varit död hela eftermiddagen, haha, jag är så klen!
Nu är det dags för Grey's Anatomy, imorgon är det ridning, ev shopping och garanterat bättre uppdateringar än idag.
Och om allt går som planerat händer det stora saker i Januari! Nyfiken? ;)

03. Hur jag började med hästar

Trots att jag är allergisk så har det inte stoppat mitt intresse för djur. jag har alltid fått vara noga med att tänka på vad jag äter, tänka ett steg före "hur mår jag av detta" osv. så att ta lite extra mediciner och tvätta händerna noga Jag och Minutenvar inte något jag tyckte var konstigt.
Jag tror jag var ca 6 år och det var ponnyridning på ridskolan. Jag fick en stoooor häst (150 cm) som hette Tant Brun (R.I.P.). De frågade om jag ville trava men jag skakade på huvudet - skritt räckte gott och väl. Jag minns att jag vände på huvudet och bakom mig travade storasyster på en ursöt liten c-ponny med ett smile upp till öronen.
Mamma ställde oss båda i kö men tog ur mig sedan eftersom jag ändå var ganska så allergisk. Men något år senare fick jag börjaSir Bamse och jag på ponnytravskola vilket jag är väldigt glad över för det var superkul. Som avslutning fick man dessutom åka till Axevalla och köra deras ponnytravare!
Efter den terminen gick jag på prova på-grupper för att sedan börja i en riktig ridgrupp. Jag har alltid varit ganska så harig av mig, men som sagt är jag van vid att alltid tänka ett steg längre och ibland kan nästa steg antingen vara en spark eller spetsade öron ;) Jag har kommit på nu i efterhand att jag ganska tidigt fick rida de lite nyare, yngre, piggare hästarna men jag var ju så rädd så sedan fick jag de läromästarna som jag valde :P Dock har jag aldrig tänkt tanken på att sluta med hästar på grund av min nervositet och det blir allt bättre, men jag ska inte direkt påstå att jag känner mig trygg med vilken häst som helst.


Det som fick mig att orka fortsätta när jag mådde som sämst var min dåvarande ponny Pikachu. Jag kunde ha så ont, vara så trött, men efter många om och men och tårar så satt jag i sadeln. Det som gjorde att jag orkade var det att efter varje ridpass så hade jag läkt. Om det hade gått bra och jag hade haft kul så kunde det vara helt sjukt vilken skillnad det var före och efter.
Så för att sammanfatta kan man säga att jag halkade in på ett bananskal och aldrig fått en anledning till att sluta.

02. På Gården

Jag bor på en ganska stor gård (beror på vad man jämför med ;)) tillsammans med min familj; mamma, pappa och storasyster. Vi bodde inne i stan tills jag gick i fyran då vi flyttade upp hit. Något av både det bästa och värsta med att bo här är alla backar - alla hästar vi haft och har får rejäla rumpmuskler utan att man egentligen behöver göra någonting men det är döden när man går hem ifrån skolan ...
Bild från eniro som togs för lääänge sedan. Det lila är hagar, det var svårare än jag trodde att måla ut dem :P
En konstgjord damm med kalla källor under så det är alltid svinkallt där i, men om man är riktigt desperat så går det att bada ;) Vi har även kräftor, rekordet är över 700 st på en metning!
Jag har letat runt i mitt bildarkiv efter bra bilder på stallet(före det Bompa kom och lärde de andra att man kan äta på inredningen) men hittar inte några. Det är i alla fall ett gammalt stall som vi rustat upp. Det är just nu maxat med utrymme då det precis får plats (med lagliga mått) två storhästar och en A-ponny. Under hösten har vi rivit väggen in mot ladugården som stått tom i flera år och byggt foderkammare och uppvärmd sadelkammare - halleluja! Det är mysigt men slitet och drömmen är att bara riva allt och bygga nytt, fräscht och funktionellt.
Katterna på gården är vanliga hederliga megakorsning bondkatter. Den svarta är "min" och heter Sixten och den sköldpaddsfärgade är syrrans och heter Selma. De är från samma kull, och är som riktiga syskon - ena stunden ligga och mysa och tvätta varandra för att sedan ha brottningsmatch. Sixten är rätt lat och vill bara gosa medans Selma är storjägar'n. När hon var kattunge anföll hon en grävmaskin...
Sedan har vi hunden. Kennelnamnet är Svartarps Fiffiga Nanette men vi kallar henne Tosca. Hon är 4½ år och är en Lagotto Romagnolo. Hon är en tjej med stor personlighet och många egna åsikter. Jag skulle kunna använda ett helt inlägg bara för att försöka beskriva henne. Hon är väldigt lättlärd och kan över 10 olika trix men samtidigt är hon lat och gör gärna inte något om hon inte vet att man har godis ;) Lagottos ska ha väldigt tjock päls egentligen men det är så jobbigt för henne så vi håller henne ganska så kortklippt.

Sedan har vi såklart hästarna med; Anahita "Ita", systers hopp och fartgalna fuxsto; Ekvall´s Tango "Bompa" min dressyrpålle förklädd till skogsmulle; Muscot "Musse" världens kaxigaste men härligaste lilla shettis som jag och syster köpt själva. Men mer om dem en annan gång :)

Nationaliteter

Jag älskar både schabraket och täckena! Är nyfiken på vad du skulle tycka om man först kom med "sverigetäcket" (som jag även skulle brodera om jag köper det) kanske red med schabraket, sedan lade på det randiga täcket? ;) Blir det för mycket? :P

hastprodukter.se

Har du någon gång köpt något på hastprodukter.se? Jag råkade hamna på deras sida och hittade genast massa fina saker och dessutom hade de ordentlig rea!
Någon som vet om de är lika bra som de verkar? Leveranstid och sånt. De har ju en trygg e-handel-symbol så det borde ju vara lugnt iaf :)

Superponnyn Muscot

Denna helg har jag gjort ca 50 höpåsar och mockat nästan 30 boxar/spiltor, var bara tvungen att skryta lite ;)

Kom hem typ vid 3 från ridskolan och gick ut och gjorde stallet hemma. Tog sedan in älsklingsponnyn och borstade och myste med honom. Sedan gick vi på en liten promenad på vägen. Tränade på att han skulle lyssna på kommandona stanna, skritt och trav (bra att ha om han ska köras så småningom, tvivlar dock på att det blir av mig). Lyssnade hyfsat men var seg på att stanna så fick backa honom och hålla på.
Kom tillbaka till stallet, borstade och myste lite till och skulle sedan släppa ut honom i hagen. Han koncentrerade sig bara på massa annat så jag skulle väcka honom med lite trav. Självklart ramlar jag och är helt säker på att han kommer trampa på mig. Men nej, nu hade ponnyn full koll och hade stannat i tid ^^ Puss och klapp och sen gick vi sista biten... ;)
Muscot

01. Presentation

Sådär nu ska jag börja med listan jag som gjorde för någon dag sedan. Förhoppningsvis ska det komma ett inlägg från den/dag + andra inlägg, men man vet aldrig vad lärarna kör igång med efter lovet :S

Jag heter Louise Hansson och är 17, snart 18 år gammal, men det märks inte. Jag bor några kilometer utanför en liten stad i Västra Götaland(skriver inte ut den, men inte svår att lista ut ;)). När jag var mindre bodde vi inne i stan, granne med skolan jag gick i, men flyttade till min farmors gård när jag gick i fjärde klass.


Jag har provat på lite alla möjliga sporter men handboll är det jag höll på med längst. Jag tycker det är jättekul men med tiden blev det alltmer krävande och jag mådde inte bra så efter att knappt kunnat varit med på någon träning på två år så lade jag av. Dessutom var jag rätt värdelös på matcher - blev typ nervös/blyg och vågade inte skjuta på mål xD

Jag har alltid tyckt om djur men på allergitester så har jag värde 4 på en skala mellan 1-5 där 5 är mest känslig. Men jag har aldrig riktigt känt av det. När jag var mindre fick jag vara noga med att tvätta händerna och sådär men annars är det inga problem. Mitt första djur var en landsköldpadda som jag döpte till Håkan. Efter några år lyckades jag på något sätt tappa bort honom när han var ute och rastades i trädgården :( låter jävligt dumt och jag är fortfarande lite ledsen för det ... Efter Håkan har det i alla fall bara rullat på med kaniner, hund, katter och hästar. Hur jag började med hästar kommer i ett senare inlägg ;)
Förutom pälsallergi så har jag astma, eksem och andra allergier. Jag har haft det hela livet, det var rätt jobbigt när jag var riktigt liten sedan blev det bättre när jag började skolan. Men efter ungefär ett år från det att vi flyttade upp till gården, så en dag fick jag jättehög feber och eksemet blev jättedåligt. Detta pågick i flera år, jag orkade nästan aldrig gå en hel skolvecka, att gå upp ur sängen var tortyr, behöver inte gå in på detaljer. Under de senaste två åren har det lååååångsamt blivit bättre, nu känns det riktigt bra.
Just nu är jag allergisk mot mjölk(men börjar tydligen äntligen växa bort), nötter, fisk och i perioder olika sorters frukter/grönsaker. Jag är allergisk mot alla sorters pollen som finns + att immunförsvaret är kasst = jag är snuvig jämt, året om -.-

Något roligare jag kan berätta om? Hmm.. jag är både lat och ambitös - jobbig kompination ;) Jag vill göra rätt och bra, men på lättaste sätt. Förutom ridningen då där tjusningen är att man aldrig kan bli färdig liksom.

Jag har inte så stort prat-behov, minskat betydligt med åren, men med människor som jag tycker om och är trygg med kan jag babbla på rätt bra, speciell om man får i mig lite godis xD

Och, öh, ja, går andra året på gymnasiet, samhällsprogrammet med ridning som specialidrott och är kassör i US på ridskolan.
den kassa redigeringen gjorde jag med flit :)

  • Jag har litet huvud, strl 53-54 på hjälmen
  • Jag älskar knäckebröd
  • När jag äter något jag aldrig ätit förut, kliar det i öronen
  • Jag är ett matvrak, blir aldrig mätt, tycker om typ allt
  • Jag klarar inte av varken för käcka eller bittra människor
  • Jag har jättebra humor, tycker jag
  • Jag äter inte godis så ofta, men när jag gör det blir jag helt hyper och dagen efter är jag typ bakfull och har världens huvudvärk (a)
  • Jag uppfann maträtten glass med popcorn<3

Fick jag fram något intressant? FRÅGA GÄRNA om det är något du undrar!

I'm in!

Klicka på bilden och rösta på nummer fyra ^^

Smått och gott

Började dagen med helgjour i stallet idag igen. Härlig lön jag kommer få i Januari! ^^
Ska snart äta lunch och sedan åka tillbaka till ridskolan för att ta in ridskolehästarna igen. Sitter och smakar lite på de två chokladkakorna jag fick i julklapp som jag egentligen inte tål men känner inte av något. Allergin kanske är borta på riktigt?! :O
Innan snöade det jättemycket men nu är det riktigt fint väder så funderar på vart jag och Bompa ska ta vägen idag. Beror också på om jag får i broddarna och hur mycket träningvärk han har sedan igår ;)

Nu har väl nästan alla affärer mellandagsrea men Hööks tar i ordentligt! Är riktigt sugen på detta tränset för ca 240 kr, men jag har ju bara bruna sadlar x)

Lalalallaa

Om jag hade kunnat sjunga så skulle jag gjort det nu. Bara för att liksom. Men för anmällhetens bästa, låter jag bli ;)
Dagen började med att jobba på ridskolan. Det var kul stallet är helt proppfullt nu efter att tre nya pållar kom i Torsdags (?) men jag har börjat känna av en förkylning så det var tungt stuntals.
KååååmpisAnna följde med hem efteråt och vi och syster turades om att rida Ita och Bompa på en av ängarna. Bompa var jätteduktig men han såg ut som en tax - korta ben och djup snö = trött häst ;) Ita däremot sprang på som en galning!
Åkte sedan tillbaka till ridskolan och tog in alla hästar och skjutsade hem Anna. Hem sedan för att äta middag med familjen, mormor, morbror och farmor.
Nu sitter jag här och väntar på att nya MP:3n ska ladda (låtförslag?) och sjunger inne i mitt huvud - för allmänhetens bästa ;)

Photoholic

När jag väl kommer igång med kameran kan jag aldrig sluta. Här kommer random bilder tagna under julen, bara för att det är mysigt ^^


Julklappar i drivor

Jag är yngst i familjen och av kusinerna på pappas sida - därför blir jag lätt bortskämd med att alltid få flest paket på julafton. Men i år fick nog jag och syrran nästan lika många fast hon ska som sagt flytta hemifrån och hon fick tre paket av mig och jag fick inget av henne så det kanske förklarar saken ;)
Nu blir det bildbomb på vad bortskämda jag har fått ^^
Min älskade julstrumpa som jag fick när jag var liten av mina gudföräldrar(som skämmer bort mig mest av alla). Den är av sammet och kommer från Harrods i London. Tänkte på det i morse, att det är en av de få saker jag har som jag skulle bli riktigt ledsen för om den försvann(typ i en brand eller liknande)...

Strumpans innehåll; Hästmagazinet, Julskum, clementin, huvudmassagegrej.
Får ni också saker i julstrumpan på julaftons morgon? :)

Charliesstrumpor, HV71-trosor, Filippas Ridsportstrumpor

Tömmar

MP3 och förhoppningsvis bekväma hörlurar

Helårsprenumenation av Equipage

500 kronor

Handduk


Presentkort på Nordstan, vet inte hur mycket. Fick det av mina supersnälla gudföräldrar!

Två böcker

Två chokladkakor (som jag inte tål men det är tanken som räknas!)



Och till sist mina älskade stövlar! <3
De kommer sättas i bruk redan imorgon klockan 06.30 då det är helgjour på ridskolan ^^

Bompa och jag


Julaftonsritt

Vi har en tradition att varje julaftons förmiddag går mamma och pappa ut och går med hunden och jag och Julia rider. Numera har vi stora hästar så de andra hänger inte med så de + mormor och morbror gick före så möttes vi sedan.
Igår provade vi för första gången att rida med Musse som handhäst. Det gick jättebra så det gjorde vi även idag.
Jag hade hackamore på Bompa idag, smidigt att slippa värma bett + att vi ändå mest skulle skritta på långa tyglar. Han var så jäkla spänd och taggad och broddhålen var helt igenisade så han fick inte ha några broddar bak idag men det gick bra ändå.
Han var så underbar idag! I traven sträckte han ut halsen, knäppte inte av eller blev framtung och hade dessutom med sig både rygg och bakben. Jag blir så himla glad - bästa julklappen! Dessutom var han pigg och glad. Galoppfattningarna var bara sååå bra och dessutom lyssnade han bra sidvärts!
Here you got some bilder och en onödig film ^^


Mer tid

Två timmar extra på detta dygnet hade suttit fint. Jag har hunnit med allt det som planerat att jag skulle göra men jag hade gärna haft mer tid så jag hade kunnat skriva fler inlägg och fixa filmen från idag :) Jaja, vi får ta det en annan gång.
Idag red och och syster ut barbacka med Musse som handhäst.  Han var jätteduktig! Och det var kul att se att han tyckte det var så himla roligt! Detta ska göras fler gånger, bland annat imorgon då det är den årliga julaftonsritten på förmiddagen :) Har ni några speciella hästtraditioner på julafton?
Nu är det dags att sätta sig ner framför TV:n med familjen och se på Love Actually - älskar de filmen! ^^

Ibland krävs det inte mycket

... för att jag ska bli löjligt glad :)

Dan före dopparedan

Sitter och borstar tänderna och väntar på att syster ska behagas gå upp. Igår bestämde vi för att rida på morgonen men nu tycker hon det är för mörkt x)
Dagens att göra-lista:
  • Rida då
  • Leka med Musse
  • Stallet
  • Städa rummet
  • Baka julgodis
  • Handla sista julklappen (jag brukar aldrig vara såhär sen)
  • Klä julgranen
  • Äta julskinka
Ser lovande ut :) Sen ska jag försöka skriva intressanta inlägg också. Angående listan från igår så är det för att få mig att verkligen skriva bra inlägg, men jag kommer även försöka skriva mer om vad ag gör med Bompa varje dag med bilder, veckoscheman och övningar så gott det går ^^

Träning

Då var det dags för markarbetsträning igen. Idag var den en timme tidigare vilket var väldigt skönt ^^
Skrittade fram ganska länge och kortade sedan upp tyglarna. Inget krav på att han skulle gå i form men han skulle lyssna framåt och bakåt och fick inte hänga och bli sju meter lång. Under uppvärmningen jobbade vi mycket med övergångar - perfekt för mig och Bompa. Trav-halt-trav-halt och skritt-galopp-skritt-galopp. Och när han inte kom tillbaka blev det att rygga något steg.
Dagens övning. Före och efter cavalettin ska det föreställa skänkelvikning ;)
Är jättenöjd med passet efter omständigheterna. Han var rätt stel, speciellt i vänster varv, men jaja, vad hade jag att förvänta mig?
Skjutsen hem var hos farmor och städade så jag skrittade av i typ 30 minuter :P Släppte honom lös och så gick vi runt och myste ^^
Vi var riktigt hoppinspirerade och snobbiga idag - syrrans Pessoaschabrak, förbygel och massa snyggt ;) blev ingen film/bilder idag men kanske imorgon :)

Time to get serious

Inläggens kvalité har bara gått utför de senaste dagarna. Skärpning från och med nu! Därför ska jag följa en lista:
01. Presentation
02. På gården
03. Hur jag började med hästar
04. Min ridskoletid
05. Vad jag tycker om... (ge förslag!)
06. Första tävlingen
07. Min värsta avramling
08. Min ridstil
09. Bästa ridminnet
10. Vad jag tycker om dressyr som gren
11. Min ridklubb
12. Andra stall jag varit på
13. Ridlägerminnen
14. Hästarna i stallet
15. Vad jag tycker om... (ge förslag!)
16. Ponnyerna Markus och Mysan
17. Ponnyn Vilja
18. Ponnyn Isabell
19. Ponnyn Oscar
20. Vad jag tycker om... (ge förslag!)
21. Hästen Kinny
22. Min första ponny, Pikachu
23. Ängeln Golden Lady
24. Drömlivet
25. Vad jag tycker om... (ge förslag!)
26. Mina outfits
27. Crossroads (hur mitt liv kunde sett ut)
28. Vad som helst! Ge förslag!
Så, vad tror ni om detta? Det blir en hel del minnen.
Ge förslag på saker ni vill jag ska skriva om!

Bilddagboken

Skulle använda en bild på Bompa men hade inga bra på denna datan så gick in på min bdb och skulle ta någon där. Jag har inte varit inne där på typ två månader, hade över 12000 ovisade bilder hos mina vänner haha! Endel hade skrivit och frågat hur det gick för mig och Bompa, kul att folk bryr sig. :) Men jag kommer troligtvis inte gå tillbaka till den sidan, nä nu är det blogg som gäller! Känner mig flummig...
Har du/ har du haft bdb?
Och en liten bild på mig och bästa hästen <3 Ikväll är det träning!

Puss på storasyster

Det har varit en rolig men rätt onödig dag i skolan. Gick tidigare för att ha körlektion - gick super! :D Klarade av två moment och ska börja med parkering. Köpte sedan första julklappen för i år (a)
Kom hem, sviiiiiiiiiiinkallt, och syster berättar att hon både longerat Bompa och gjort alla höpåsar! Ville ge henne en puss men det ville inte hon ;D Här kommer en film från idag på min fiiiiina häst <3



Borde inte vara här

Har spanska och ska egentligen jobba med att hitta någon spansk julsång men vi betsämde oss snabbt för Feliz Navidad så var det klart ;) Är hungrig och uttråkad, so here we go:
Varm dryck Svartvinbärste
Kall dryck Solhavre
Alkoholhaltig dryck haha har druckit cider någon gång med 2.8% XD
Drink -
Pålägg God skinka och purjolök
Grönsak Broccoli
Frukt Hårda päron
Bär Blåbär
Krydda Vitlök och svartpeppar
Godis Fransk fudge 
Snacks Popcorn
Choklad Lindt Mandel
Ost aldrig ätit  
Sallad Ceasarsallad 
Tårta Vet inte vad den heter men ska baka den idag :P
Bakverk Brownies
Sås Brunsås 
Glass TofuLine vaniljglass (med salta popcorn på!)
Snabbmat Thaimat
Flingor Cornflakes 
Pizza beror på dagsformen ;)
Naturgodis/Nötter Rostad majs 
Soppa Kikärtsopppa
Utländskt kök Thai och turkiskt
Halstablett/Tuggummi
Äter inte Nötter, mjölkprodukter, fisk, blodpudding och ärtsoppa
Nu är det dags för ett parti Harpan!

The day after tomorrow

Jag har sett början flera gånger, men igår tänkte jag att jag skulle se hela för en gång skull... Misslyckades med det och somnade när det var typ 40 minuter kvar x)
Det roliga var när det var avbrott för nyheterna och vädret. Det var typ som en fortsättning på filmen med snökaos och svinkallt väder att vänta! Hahahaha, det känns banne mig som det är en ny istid på gång!

It's all in my head

När jag kom hem så åt jag som sagt mammas underbara köttbullar med sås och potatis. Flera timmar senare avslöjade mamma att det var grädde i såsen - OCH jag hade inte känt någonting! Jag har varit allergisk mot mjölk in princip hela mitt liv, jag har tålt det allt bättre men detta var jättekul :D
Det roliga är att sedan på kvällen smakade jag liiiiite av en julgodis som var blandat mörk och ljus choklad och då började det klia i munnen. Endel av mina allergier sitter bara i huvudet xD
(Jag har varit riktigt allergisk mot alla möjliga saker men detta innebär att jag äntligen börjar växa ifrån dem :D)

Frankie says relax

Jag har varit på ridskolan i ca 7 timmar, kommit hem och ätit de godaste köttbullarna på jorden nämligen mammas, sedan segat framför TV:n, gjort stallet och nu är det kvällen ... Nu återstår bara att se på Gossip Girl, duscha och lägga upp bilderna från tävlingen.

Julklappshoppning 2010

Här kommer några bilder från Julklappshoppningen. Inte bra för förutsättningen för acceptabla bilder i ridhuset är att det är strålande solsken ute, vilket det inte var utan konstant snöande... Men hellre sämre bilder än inga bilder :)
Maja tyckte det var jättekul!


Ridskoleponnyn Goofy (Till salu) är så jäkla duktig! Men han är snabb och grå och fastnar inte på bild ;)

Full förståelse

Jag håller verkligen med! Jag blir så trött på att folk skriver att de är tjocka och säger att de måste banta osv när de verkligen inte måste det!
Min mening med detta är att äta nyttigare - för att orka mer! Inte för att gå ner i vikt utan för att få mer ork. Jag själv har erfarenhet av att känna skillnaden.
Tyckte det var bra du reagerade! :)

Checkar ut för idag

Jag har fortfarande ont i huvudet sedan klanthästen knockade mig. Jag har nyst h e l a eftermiddagen och känner mig allmänt risig. Jag går och lägger mig klockan åtta och hoppas att jag mår bättre imorgon för då är det dags för julklappshoppning på ridskolan och jag är funktionär/fotograf :)

Jisses!

Igår hade jag fett nytt besöksrekord! :O Jag har runt 24 regelbundna läsare men igår var det 40 stycken! Haha det får mig att låta värsta patetisk, vissa har flera tusen, men jag gör ju ingen reklam för bloggen direkt så tyckte det var jättekul! :D
Hur många unika besökare har du/dag ungefär? :)

Deltar


Julstämning

Idag när jag medans jag jobbade på ridskolan stod mamma i köket och bakade lussekatter, havrekex och knäckebröd - bara några utav alla måsten i våran familj. Nu sitter jag och lyssnar på jullåtar av George Michael jag aldrig hört förut och börjar äntligen få lite julstämning :) Känns som om julen inte är så viktig i år för mig, det ska bli skönt när den väl kommer så alla lugnar ner sig och man bara kan njuta ^^
På helgjouren i stallet blev jag typ skallad av en av hästarna x) Jag hann knappt uppfatta det men nu i efterhand har jag rätt ont i huvudet om man säger så. Så snälla syster är ute och motionerar Bompa just nu.
Tack för alla svar på förra inlägget om min lilla kris, det hjälper mer än ni anar! ♥

Svårt beslut

Vad ska jag välja? Svarta eller bruna?


Nyttiga ryttare

Jag tycker man läser alldeles för ofta i bloggar att folk har ont i kroppen, är sjuka osv. Har alla det så eller är det något speciellt med oss hästmänniskor? Vi har lätt för att bara tänka på hästarnas bästa, jobba som en dåre i stallet med tunga lyft och och allmänt krävande miljö, för att sedan dimpa ner i soffan eller om man är ambitös - sätter sig med näsan i skolböckerna när man kommer hem.
Stallet är mer krävande än man kanske tror. I många tidningar är det artiklar om att ryttare faktiskt också är idrottare. Jag tänkte om man på något sätt kan koppla detta till bloggandet. Man tar det på allvar, ser till att äta nyttigare(tänker inte på någon exrembantning här a la Kissie utan t.ex. äta mindre godis och mer frukt) osv. och förhoppningsvis genom sin blogg kunna bli peppad och få tips från andra.
Vad tycker du om detta?

Vad är det för fel på mig?

I morse red jag den nya ridskolehästen Agaton igen. Han är en f.d. travare och vi hade markarbete idag = det gick rätt fort. Ridläraren tyckte jag red bra och följsamt men skulle se till att jag fick igenom förhållningarna bättre. Jag är riktigt nöjd med det ridpasset.
Sedan är det något fan som knäpper till i min hjärna. Så fort jag är med Bompa så blir jag så himla sur. Jag älskar honom, han är helt underbar, men varför kan jag inte ha kul med honom?! Jag är så himla rädd för att jag ska göra något fel i både utbildning och uppfostran att jag inte liksom tillåter honom att busa och vara den han är.
Som idag, vi red ut i månskenet barbacka. Först var han lite tramsig och då var det bra att jag sade till honom. Sedan lite trav och galopp på en "grus"väg då han drog på som sjutton och jag blev onödigt arg på honom. När vi skrittade hemåt var vi båda glada ;)
Jag vet att jag måste hitta en dressyrtränare SNART som jag och Bompa trivs med då kommer det nog att lätta.


Skulle behöva folk som säger till mig och/eller peppar. Var anonym om du vill :)


förlåt mig älskling... matte ska ta och skärpa sig...

IT-stall

IT-stall? Vad är det?
Tänkte att denna frågan skulle komma :) IT-stall var en fluga för några år sedan. Vi var ett gäng tjejer(ca 30-40 st) från den nerlagda sidan Stallsmart (R.I.P.) som var medlem på dessa såkallade IT-stall. Det är som stallet.se ungefär fast mycket enklare och allt sker manuellt. Jag hade flera stall; Hippo, Niva, Chevall, Mendoza m.fl. Det var riktigt kul, men tidskrävande och när de flesta som hade stallen växte upp, började på högstadiet med längre dagar och mer läxor så försvann det eftersom.

Bättre sent än aldrig

För snart en månad sedan hade jag en frågestund. Fick lite frågor som jag tänkte besvara nu. Om du har nya frågor så är det bara att fråga på så ska jag försöka bli bättre på att svara snabbare ;)
Har du några mål med Bompa ? :D
Några tidsbestämda mål har jag inte direkt. Jag vill utbilda honom(med hjälp av tränare såklart) så långt vi kan tillsammans. Jag skulle även vilja någon gång starta en riktig hoppklass dvs 90 cm (?) men dit är det lång väg kvar. Under 2011 har jag planerat att vara med i div II-laget, få stadiga LB resultat och debutera i LA.
Men oavsett hur det går så har jag bestämt mig för att ha kul tillsammans och inte stressa upp mig :)
Hur mycket var han utbildad när du köpte honom, har det blivit skillnad sen du köpte honom ? :)
När jag köpte honom var han en riktig skogsmulle(inte så världsvan), men väldigt välriden. När jag fick honom var han ur kondition och överviktig. Jag kan inte direkt säga att hans utbildning gått så mycket framåt, men han har blivit bättre på att bära sig själv, fått starkare gångarter och även blivit säkrare inom markarbete med bommar :)
Vad använder du för utrustning på honom ? :)
Jag har min älskade dressyrsadel av märket Jensen och även en Zaldi hoppsadel som jag fick med i köpet. Jag rider på två eller tredelat bett, med eller utan nosgrimma. Han trivs även bettlöst men har inte riktigt hittat något som funkar 100 för mig. På benen har jag ibland lindor eller benskydd, men han "behöver" det inte egentligen. Det brukar gå som bäst när jag rider barbacka med ett tvådelat bett utan nosgrimma!
Hur gammal är du och Bompa ? :P
Jag är är född 1993, blir 18 år i februari :P Bompa är tio år yngre och bli 8 år i Maj ^^
har du tävlat något? ska du? mål? :)
Jag har inte tävlat så mycket varken med tidigare ponnyer eller med Bompa. Jag är ingen direkt tävlingsmänniska men jag tycker det är kul och planerar att komma ut på en del tävlingar under 2011, mycket för att hålla motivationen uppe. 2011 ska jag som sagt debutera LA:1. Hur långt vi går får framtiden utvisa.
Snälla ställ fler frågor så jag blir bättre på att skriva svar! ^^

Stolt!

Nu har jag fixat ny design och ändrat färgerna helt själv! Väldigt stolt då jag sist var helt lost och fick tvinga syster att hjälpa mig. Men nu var det inga problem :) Tryck på F5 om du inte ser någon skillnad!
Jag var asnördig och höll på med IT-stall när jag var mindre, och inte för att skryta men jag var en utav de bästa på koder som höll på med IT-stall. Vet du vad IT-stall är? Har du varit medlem på något eller helt enkelt haft ett själv?

Knäppt

Jag har provat att vara utan mina astma och allergimediciner i två dagar. Liksom, hur mycket ska jag behöva dem nu? Väldigt mycket visade det sig xD Så fort jag skrattar (!) äter eller kommer in så får jag svårt att andas, men det ironiska är att när jag gör höpåsar känner jag ingenting! Haha, fail, men jag får ta och börja med dem tror jag för idag när jag kom hem så fick typ en allergisk reaktion så jag däckade framför TV:n x) Att ut och rida idag var inte att tänka på... Känner mig som världens sämsta hästägare men syster red Bompa igår och bara han får mat och uppmärksamhet så blir han nöjd :)



Förresten, jag hinner sällan skriva inlägg under veckorna så skriver många i efterhand. Så för att lättare kunna hålla koll

bloglovin

Bredband på landet

... fungerar sådär va? ;) Kopplar till och från hela tiden så några bilder blev det inte idag men kommer efter hand. Har fått för mig att se på Sex and the city, vet inte varför, hahha! Imorgon är det upp i ottan och förbereda inför juljippot :)

Rensar

Har en Backup på maaaassa GB men den är rätt välfylld ändå (a) Så jag ska rensa ur endel av mapparna idag iaf. Har tänkt göra det innan också men jag brukar lyckas fastna och bara bläddra igenom ;) Kommer troligtvis ett inlägg med några ovisade bilder sedan!
Jag vill så gärna visa upp mina bilder men samtidigt är jag lite nojig - vill inte att någon kopierar och säger att de är fotografen :S Innan brydde jag mig inte men tror det blivit så sedan jag skaffade systemkameran...

Hiss

En lite annorlunda och konstig hiss men jag har kommit att älska Gummihandskar!
Jag kan inte hålla på med vatten och kemikalier som när man diskar eller putsar. Jag trodde det skulle var jätteäckligt men det är riktigt smidigt faktiskt.
Det är inte riktigt såna jag har ;)

Hur hände detta?

Idag, om två månader, fyller jag 18 år! Det är ett stort nummer, varför känner jag mig inte större?

Tolka

Idag har jag och syster tolkat med Bompa för första gången på riktigt! :D
Först plågade vi honom lite för att vänja honom vid pulkan. Han växlade mellan att vara cool till att hoppa in i en snödriva i ren förskräckelse... Men när vi väl åkte iväg gick allting sååå bra! När han kom på det var det som om han aldrig ville sluta. Vi bytte så jag satt i pulkan med och det var så jäkla kul! Ska se till och göra det ofta nu medans det är så perfekt snö på vägarna.
Red sedan en sväng i skogen gick riktigt bra förutom att vänstergaloppen krånglade lite men shit the same ;)
Ska nog försöka få med mig och filma nästa gång vi tolkar!

#%&%¤¤"#&/!!!

Hade öppet hus för niorna idag. Blev lite avundsjuk, GY11 verkar jättebra! Samtidigt skönt att inte vara en rädd, vilsen 15-åring ;)
Slutade och insåg att jag kunde hinna med tidiga bussen om jag skyndade mig. Sprang som en idiot genom stan, ser bussen, ser bussen börja åka, jag viftar med busskortet och visar att jag ska med, chauffören kör ut framför mig, jag stannar och vill att han ska öppna dörren, han viftar undan mig (han kanske kör åt sidan så slipper vi stå tvärs över vägen?) och sedan gasar iväg! Jävla gubbjävel!!!
Som tur är gick nästa buss en halvtimme efter, så tog den och gick hem. Trots min nya varma jacka (<3) så frös jag r*ven av mig. Tror jag måste börja äta mer fett, min (knä)leder känns som dåligt smörjda gångjärn :P


Ingen ridning idag, somnade när jag kom hem (a)

Markarbetsträning

Kunde äntligen ha med Bompa - tror jag inte har haft med honom på över en månad!
Han kändes väldigt positiv och rolig idag. Han skötte allt med bommar väldigt bra, det kändes som om han hade kontroll och inte bara rusade över för att överleva xD
När jag värmde upp så gick han jättebra, verkligen sträckte ut överlinjen, men sedan gick det inte att plocka upp honom. Han drog ut tygeln fullt ut och liksom gick med nosen framåt-nedåt i backen. Ibland, speciellt när han kände att det var jobbigt eller om kommunikationen inte stämde riktigt så började han gnissla tänder. Så det blir nog att rida bettlöst och försöka få hit en tandläkare nästa vecka.
Han verkar inte ha ont, han ville ha stöd och i övrigt gick han super.
Dagens bana. Trodde det skulle bli för mycket för oss men Bompa var så duktig sååå! ^^
För er icke dressyrnördar; grön = skritt, blå = trav, röd = galopp

Säsongstart x 2

Den 16 Januari 2011 brakar det igång med två säsongspreimärer; Solsidan och Ponnyakuten!
Du hittar mig i TV-soffan!

Hur gör du när du putsar?

Började dagen med ett stenhårt pass på gymmet. Ridlärar'n på specialidrotten är sjukt vältränad och försöker väl få oss att bli det med haha! Märkte att jag har väldigt dålig koordination så det ska jag jobba på... Ska bli intressant och se hur mycket träningsverk jag har imorgon ;)
Bompa har fått nya skor + snösulor och broddar idag så nu kan inget stoppa oss längre! Under tiden hovslagaren höll på så passade jag på att putsa. Gick över hoppsadeln ordentligt, det blir lätt att hellre polerar min älskade dressyrsadel (a)
Jag putsar mina grejer varannan till var åttonde vecka, väldigt varierande men oftast för sällan. Jag börjar alltid med lädertvål och går sedan över med läderbalsam eller olja. Det finns många produkter som man bara behöver spraya på men det känns som det inte skulle hjälpa lädret att bli hållbart som det blir av rejäla insmorningar..?
Hur gör du när du putsar?


Ändrade planer

Ska åka på fredagen istället... bara hoppning ju :( Men är tacksam för den lilla dressyr jag får och voltige och gymkhana är aldrig fel ;) Fast hoppning betyder mer tid på mässan! :D

Inköp

Det finns en hel del saker jag behöver, både till skolan och stallet.
Jag är på jakt efter en Parkasjacka eftersom jag håller på och frysa r*ven av mig... men tydligen är det omöjligt att hitta en som är snygg, RÖD och i rätt storlek. Men jag letar på!
Hittade av en ren slump en väst på en second hand i Borås. Jättesnygg och varm och kostade bara 40 kr - me like!
Var på Hööks och investerade i två par varma ridhandskar. Gick även in på Charlies och myste lite.
Rekommenderas! Endast 129 kr på Hööks.

Agaton

Fick rida hästen Agaton på specialidrotten. Han kom i söndags och är på prov änså länge.
Eftersom det var så kallt så tog vi en ganska lång tid att värma upp oss själva och hästarna genom att hästarna fick jogga igång medans vi gjorde lite balansövningar som t.ex. stå upp två steg och sitta ett (just detta är jag rätt kass på, det är mycket enklare att sitta två och stå ett). Gick sedan över till att jobba mycket med övergångar och se till att hästarna lyssnade och var uppmärksamma. Det var perfekt för iaf jag fick precis lagom utav undervisning och tid själv att jobba. Jag kunde verkligen koncentrera mig på att slappna av i knäet och släppa ner skänklarna.
"Agge" var supermysig att rida. Han är väldigt välriden; mjuk i sidorna, uppmärksam, pigg, glad och sammarbetsvillig. Det var inte mer än galoppfattningarna som avslöjade att han är en f.d. travare. Hoppas att det blir bra så att han får stanna på ridklubben!

RSS 2.0