31.08.11

Är fett stolt över mig idag! ;) Har bara en timmes lektion på onsdagsmorgonar sedan lånade jag mormors bil och åkte hem. Bytte om till stallkläder och motionerade Bompa och Musse. Tog bilen in till stan igen och lämnade den hos mormor, åkte ut till stallet och red Ixi på specialidrotten. Sedan kom mamma och hämtade mig och jag stack ut och sprang 3,5 km. Detta kan bara betyda en sak - det är höst!


Bompa
Byggde fram ett hinder på vardera långsida och två galoppbommar en bit innanför spåret med 17,5 m mellan. Jobbade först i skritten, var tydlig med vad jag ville och så snirklade vi runt på volter och serpentiner och gjorde skänkelvikningar och öppnor. Övergick till arbete på volt i trav och tänkte på det vi tränade hos Amanda att han skulle trampa och inte bara skjuta ifrån. Fortsatte snart till galopparbetet som var största delen av ridpasset. Använde mig mycket av galoppbommarna, som enligt Saras övning, ska man ha 5 galoppsprång - jag och Bompa fick precis in 4 för han satsade som satan! Tog tillbaka honom på votl och gjorde snabba skritt-galopp-skritt övergångar. Hoppade lite med (typ 30 cm) och gud så kul han tyckte det var!
Jag som tänkte mig ett kort pass höll på i över en timme. Men vi höll det positivt hela vägen igenom och gud så mjuk han blir av galopparbete ^^
tidigare i somras

Musse
Var ärligt talat otroligt opepp till att jobba med honom. Jag älskar Musse men fasen att han är en shettis :/ Men som tur var hade han en utav sina bästa dagar! Tömkörde honom både ute och på ridbanan och han var jätteduktig. Jobbade bra, tog stöd och var uppmärksam på kommandona. Tränade på galoppfattningar över en bom med och det underlättade mycket. Sedan att jag får jobba minst lika mycket som honom för att hålla galoppen sen är en annan femma ;)

Ixi
Hästus giganticum. Jag har ridit honom en gång innan, för ett år sedan, och då kunde jag knappt rida lätt på honom! Han får mig verkligen att känna mig värdelös men jag bestämde mig för att fortsätta kämpa på och det betalade sig mot slutet när han ett halvt varv på volten slappnade av och sträckte ut hela överlinjen.
Övningen idag gick ut på att man red upp på medellinjen och red först över tre bommar med normalt avstånd och några meter efter det tre bommar med längre avstånd mellan. Sedan vände man varannan gång höger och varannan vänster och galopperade på långsidorna. Sedan vände man på det så man kom stort in och var tvungen att korta ihop hästen snabbt.
Kruxet med Ixi är att han vill ha mycket stöd i munnen men är samtidigt väldigt känslig. Han kräver mycket ben vilket är mitt största problem eftersom han är så j*vla stor, hehe...

Bilder från tävlingen 2

Mina gamla ovanor kommer tillbaka på tävlingsbanan - Spänner låret, drar upp knäet och hela underskänkeln blir kraftlös...
Blev förvånad när jag fick en 5:a på skritten. Nästa gång måste jag se till och fortsätta jobba!


Jag beundrar dem som kan se normala eller t.o.m. fina när de rider...

Här börjar jag bli trött :P

Look at my horse, My horse is amazing. He tastes just like raisins!

Bilder från tävlingen 1

Vi inledde starkt med tre 7:or i rad!
haha jag hatar när jag sitter sådär - drar bak överlivet men skjuter fram huvudet - som om det skulle underlätta på något sätt?!

ha ha ha
(men fin pålle)


Och jag som tyckte att han kändes lång och låg (stark var han iaf) ;)


Blev riktigt nöjd med ökningen! (ni får se på filmen sen)


Essunga 280811

Vilken rolig tävling! Fin och bra anläggning - allting låg nära så det var lätt att hålla koll och ett extra plus för det stora rihuset som var ljust och fräscht. Dessutom hade jag en himla tur med vädret. Stundtals vräkte regnet ner men när jag red fram var det strålande solsken, när jag gick in i ridhuset kom en störtskur och sedan sken solen igen när jag kom ut. Detta gjorde att framridningen var delvis under vatten men har varit med om värre :)

Bompa var jätteduktig och vill även hävda att jag skötte mig också rätt bra ;) Jag rider inte lika bra som hemma men våran ridning idag var tre gånger bättre än tävlingarna i våras. Inne på banan tyckte jag att han "dog" lite men jag hade lovat mig själv att inte sluta rida så jag kämpade på. Tyckte jag red som en dåre men det syntes inte. Jag var så grymt nöjd efteråt och det blev inte sämre när mamma kom och berättade att vi låg 4:a på 62.22%! Så småningom puttades vi ner till en åttonde plats men som ändå gav mig en vit rosett och plakett - vår första lokala placering!
Bilder och filmer kommer!

Förberedelser

På söndag är det dags för första deltävlingen i Div. III dressyr. Jag och Bompa ska starta LC:1. Det har känts riktigt bra nu i några veckor men så i söndags när vi kom hem ifrån träningen hade han skadat sig i transporten - bara ett litet sår på vänster fram men det finns ju inget värre än att se blod på sin häst! Det är inte infekterat, han haltar eller ömmar inte, bara litet svullet så jag känner att det inte är någon fara. Däremot har detta + mycket att göra i veckoslutet gjort att jag kommer knappt hinna rida honom innan söndag... Inte optimalt men vi ska nog klara det ändå ;)
Alingsås i våras

Cadfach Dizzy

Red lilla Dizzy idag på specialidrotten. Lite svårt att tänka sig att hon och Bompa är samma ras, eftersom hon är typ 2 dm lägre, ädlare och dessutom kliat av sig massa man och svans :/ Jag red henne senast i vintras, barbacka i en halvmeter snö - men oj vilken skillnad det var på henne nu! Pigg och lite busig, stadigare och "starkare". Till en början stretade hon emot men allt eftersom blev hon riktigt trevlig. Vi jobbade mycket grundläggande och lösgörande idag. Hörnpasseringar, ställa ut och in, tempoväxlingar och skänkelvikning på rakt spår. Skänkelvikningar är hon inte så van vid så då blev hon  lite stressad men fixade det tillslut.
Jag fick jobba mycket med det som jag även måste jobba med Bompa - slappna av i armarna och driva fram till bettet.


11.08.21

Första träningen på flera månader - så himla kul! Jag har jobbat jättemycket med att Bompa ska bli pigg och svara framåt så när Amanda först sa till mig under uppvärmingen att lugna ner honom blev jag nästan sur. Jag ville ju visa hur duktiga vi var som kunde springa på ;)
Amanda lade upp passet lite(mycket) annorlunda än vad jag gör men koncentrerade på samma saker - att få kolla på yttersidan och svara för skänkeln. Jag fick aldrig någon bra känsla, han var stark och tung men ändå hundra gånger bättre än vad han varit tidigare. Men det såg ändå rätt bra ut, se på filmerna!



Back to business

Just nu känner jag att nu när skolan kört igång och allt börjar få lite struktur igen att det vore bra att börja skriva om träningspassen igen. Jag ska fortfarande försöka att inte analysera så mycket utan mest bara berätta vad vi gör.
Igår var jag och Bompa äntligen iväg och tränade! Enskilt inlägg om det och troligtvis filmer kommer.
Har mer att berätta men nu när jag är bloggsugen så kommer det upp i fler inlägg :)

Photoshot i ponnyhagen

När jag släppte ut Oliver i hagen fick kameran hänga med. Jag kan inte få nog av sötnosarna!

Oliver

Oliver är en liten storhäst som ridskolan har på prov. Han är korsning American Saddlebred/New Forest, född 2001 och aldrig gjort något annat än gått i skogen. Jag blev tillfrågad om jag skulle vilja rida honom, och javisst, jag har inget annat för mig(förutom att jag borde måla, städa, stryka och ta hand om mina egna hästar) ;)

Tisdag
Han var rätt änslig och ville inte alls följa med in ifrån hagen, så det var bara för mig att ta ett djupt andetag och lirka med honom. Det tog ett tag men så småningom kom vi in i stallet.
Red sedan ute på dressyrbanan. Det kändes lovande, han var snäll att sitta upp på och skritten var reglerbar. Men sedan så fort jag skulle börja jobba honom blev han motsträvig. Upp med huvudet, spände underhalsen allt vad han förmådde, bet tag i bettet och så fort han blev stressad började han passa -.-
Jag brukar tycka det är kul och sitta och traggla grunderna och övertyga hästar men efter nästan en timmes jobb hade vi inte ens kommit i närheten av något jobb. Yay vilken rolig häst - not!

Onsdag
Pratade med ridskolechefen och bestämde att jag skulle longera. Vet inte om han gjort det någon gång förut men han lärde sig (mina) kommandon fort och skötte sig bra. Så småningom tog jag på en lös inspänningstygel och det tog inte alltför lång tid innan han började slappna av och söka sig neråt ^^ Detta tog på honom mer mentalt än fysiskt, han blev rejält trött i huvudet.

Torsdag
Longerade med inspänning  igen (fortfarande väldigt löst) och han var jättedukig! Mot slutet satt jag upp och korta stunder tog han stöd på bettet! Duktig pålle! Jobbade bara i skritt, ibland blev han lite stressad (och sur när han inte fick flyta ut) men inga passinslag.
Kul att han ser mycket finare ut på bild än i verkligheten, för ärligt talat ser han ut som en
travare med gräsmage ;) Men jag har alltid tyckt om udda hästar ..


Oansvarigt men mysigt

Igår kväll när klockan började närma sig 21 började temperaturen sjunka till Louise-vänlig. Jag fick grymma skuldkänslor för att jag inte hade (kunde inte) gjort något med hästarna eller hunden. Så jag tog Bompa i repgrimma och grimskaft, satte på hunden halsband och så började vi gå. Jag lämnade grinden till hagen öppen så fick Musse följa med om han ville, vilket han insåg när vi lämnat gårsplanen så då kom han i en himla fart ;)
Vi var ute och gick i nästan en timme och det gick riktigt bra. Det enda var när vi skulle gå upp på banvallen så kommer det någon ganska långt bort på rullskidor. Vi går upp på vägen vid sidan. Bompa är beredd att fly när som helst och Musse undrar vad som är så farligt så han är lika spänd han. Det roliga är när rullskideåkaren har åkt förbi så springer Musse ner till banvallen för att se närmare på honom ^^
Bompa skötte sig jättebra och Musse likaså. Men det roliga är atthan nu kunde ju välja om han skulle gå på grusväg/asfalt eller på gräset och ändå gick han på riktigt bra på det hårda - och han som bruka whina så fort jag ska tömköra honom på hårdare underlag x)
Även hunden skötte sig exemplariskt, men hon är ju lite vanare vid det här att gå på promenad ;)






.

Besatt

Det går i perioder men då och då blir jag som besatt av vissa saker. Jag har haft en Twilight-period, en period när jag dagligen sökte på dyónträns och inte minst matchande-schabrak-och-benlindor-perioden för att nämna de senaste. Just nu har jag sedan en tid tillbaka varit Harry Potter-besatt och jag kan sitta i timtal varje dag och läsa ^^
Men nu har jag kommit in i en liten farlig period. Jag började med att gå in på HästNet. Sedan insåg jag att jag kunde leta efter stövlar till min långbenta vän och då insåg jag att - hoppsan det finns stövlar som passar mig med! (a) Så nu har jag mejlat till flera stycken om vidare mått... hehe undrar hur det här ska sluta ;)
Jag behöver egentligen inte nya stövlar, jag har mina gamla, silversprayade och mina nya dressyrstövlar och båda är både snygga och sköna... Men det kan aldrig bli för mycket av det goda, eller?
drömmen är ju att fynda ett par sådanahär



Måste bara få sagt; vad fasen tänkte de på när de gjorde stövlar utan dragkedja? Det måste ju något bland det mest opraktiska som finns!

RSS 2.0