Älskade ponny

Kom precis in ifrån ett "träningspass" med Musse. Tog honom från hagen till ridbanan mittemot. Utan grimma och med en påse hästgodis ;) Han lyssnade superbra i början. En gång när jag stannat (och han stannat perfekt snett bakom) provade jag att backa och då backade han med! Vi skulle prova att hoppa lite med men han bara smet förbi hela tiden och busade. "Tvingade" över honom några gånger av ren principsak men sen struntade vi i det. Han var pigg och glad men hade inte riktigt glöden han brukar ha. Men han höll fokus väldigt bra så jag är jättenöjd! Detta gör vi bara för skojs skull!

I eftermiddags var jag och Bompa ute och red en utav våra längsta rundor med syster och Ita (de åker tillbaka till Skåne imorgon). Vi red förbi läskiga gårdsplaner, busgalopperade på travbanan, badade i en damm och bara hade det kul. Bompa var väldigt pigg och glad och busig. Han hoppade åt höger och vänster och tittade på saker men sålände han är positiv, pigg och vaken och lyssnar så är jag nöjd ^^
Musse i våras. Nu är all vinterpäls borta!

Update

Jaa nu händer inte särskilt mycket. Bompa var hos tandläkaren i Måndags och tog bort en vargtand. Han rids nu på hackamore fram till helgen då vi så smått kan börja prova med bett igen. Dock har han någon halvvila just nu. När vi väl rider bara vi chillar, har kul och håller det väldigt enkelt.
Musse har ju fått en sele nu med som han bär med enorm stolthet. Men han måste alltid muppa sig i början av träningspassen. Om han tycker att vi går åt fel håll kastar han sig sida till sida för att försöka få mig att tappa yttersidan och om inte det fungerar ställer han sig och slår bakut serier på allt ifrån 5 till 15 stycken. Ska bli intressant att köra in honom sen ;)
Igår var det Pay and Jump på ridskolans gräsbana som jag och Bompa var anmälda till men eftersom det var 96 timmar karens från hans vargtandingrepp kunde vi inte vara med. Jag var med som funkitonär och fotograf istället.

Stallet

Håller på och rensar bland alla tusentals och åter tusentals bilder på datorn (en tredjedel är säkert på Bompa). Hittade denna ritningen över stallet som jag gjorde för läääängesedan så jag tänkte dela med mig av den innan den åker i Papperskorgen 




I know we can

dagens högsta, ca 65 cm :)



- Jag vet att hacket sitter för långt ner ;)
- Lånade systers Uvex. Väldigt cykelhjälmig men snygg och skön!

Bompa 21 Juli

På morgonen var Bompa hos tandläkaren där det bekräftades att han har en vargtand. Eftersom vi inte var på en klinik så kunde vi inte ta bort den direkt utan jag ska beställa tid till honom så fort som möjligt. Förhoppningsvis kommer han vara goare i munnen efter det :)
Jag är anmäld till en Pay and Jump på ridklubben den 27 Juli. Men eftersom Bompa inte ska ridas med bett så provade jag att hoppa honom med hackamore på eftermiddagen. Han var pigg, glad och laddad. Vi körde på 5½an och det gick superbra. Sålänge det är lågt så hoppar han HÖGT över men när vi kommer upp mot 60-70(-80?) börjar han tveka, mycket (bara) på grund av mig. Jag tycker inte det är högt men jag har för låga tankar om min häst ;)
bilder kommer senare, datorn orkar inte just nu...

Utlottning


Falsterbo Horse Show 2011

Som så många andra har även jag varit på Falsterbo Horse Show. Jag var där Tisdag - Torsdag, tre helt underbara dagar. Jag och Anna bodde på ett hotell i Malmö(fick det födelsedagspresent av mina gudföräldrar), det var både skönt, roligt och lite frustrerande. Att köra i rusningstrafik i Malmö centrum med Anna bredvid med vägbeskrivning i sin iPhone  där täckningen kom och gick lite som den ville ;)
Såklart blev det en hel del shopping! Mest nödvändiga saker som stigläder och ledade stigbyglar till den nya sadeln. Även tävlingsträns till dressyren, dressyrspö, tyglar, flugspray, hästgodis, ryktbag och säkert något mer som jag inte kommer ihåg. Mitt enda impulsköp var en assnygg jacka! :D

Helt sjukt

Jag har ju inte uppdaterat någonting och ändå har jag ett antal trogna besökare varje dag!
Jag tror inte att jag kommer att börja skriva träningsagbok varje dag (än) eftersom jag fortfarande känner att jag måste bara ta det lätt och ha kul och inte fastna och analysera allting. Men jag tror ändå att jag ska kunna uppdatera om annat. Jag har massa bilder som jag kan dela med mig av, ska bara ta mig tiden och ladda upp dem ;)

Snyggaste ponnyn ever!

Så det så!

Fjordpower!

Fjordingar kommer alltid att vara något speciellt för mig. Och visst vill man bara trycka upp denna filmen i nyllet på de som påstår att "fjordingar inte kan"!


02.07.11

Red barbacka och började med att promenera med honom som uppvärming. Strax efter att jag suttit upp kortade jag upp tyglarna. Jobbade med takt och tempo och Bompa tyckte det var jobbigt och onödigt ;) gjorde många skänkelvikningar(som han nu har hajat och gärna gör - "Kolla vad jag kan! Jag kan korsa benen! Är jag inte heeeeelt fantastisk?!") och framdelsvändningar(med varierande resultat). Även i traven jobbade jag med tempo och takt men som vanligt lade vi inte så mycket tid på den. Gjorde övergångar mellan trav och galopp vilket var lääängesedan. Haha först fattade han knappt att han skulle fatta galopp från trav. Fick ett antal hallelujah-moments när jag kunde lätta på handen, hålla om med benen utan att knipa och med sätet samla upp galoppen ^^
I fall in love, every day, over and over again

RSS 2.0