Bompa borstar tänderna


27.06.11

Gick upp vid 7 - ush det tog emot! Men bara jag var uppe så var det ändå ok. Tog in hästarna och gav Bompa frukost, gick in och bytte om och gick ut till stallet igen.
Började med Musse. Jag har verkligen ingen inspiration till hans träning just nu, men förhoppningsvis köper jag en sele imorgon så jag kan börja tömköra! I alla fall så började vi med att han skulle vara uppmärksam och gjorde övergångar halt - skritt - trav. Sedan tog jag ut honom på lång lina i galopp. Innan brukade han bli helt galen och bocka som en tok men nu bara han slögalopperade och JAG fick jobba för att han skulle hålla galoppen. Inte okej... Jaja, vi alla har ju våra upsanddowns. Var ute i ca 20 minuter.
Hade tänkt rida ut och jobba med skritten idag men när vi varit ute i tio minuter vände vi för jag blev helt galen av alla flugor! När vi började komma hemåt så försvann flugorna så vi gick till en äng och började jobba men han var helt konstig idag. I hans stelare varv - vänster - hade han lätt för att ställa men formen blev jättelåg. I höger varv kändes det som om musklerna liksom tog emot i halsen så han kunde knappt ställa förutom om han var i jääättelåg form. Tänkte att han skulle få mjuka upp sig så jag skrittade runt i snirklar och det släppte lite. Jobbade lite i trav och galopp med övergångar, men nä, inte helt hundra. Flugorna kom tillbaka och jag blir helt galen av dem! Och om inte jag kan koncentrera mig tänker jag inte kräva att Bompa ska göra det så då skrittade vi av. Red sammanlagt i ca 30 minuter.

| Inte från idag |
Kände verkligen idag att jag kunde hålla om med skänklarna och verkligen höja hela hästen - asnajs! Men överlag så skulle Bompa behöva bli lättare i framdelen. Någon som har bra träning/övningar för det?

Allt och inget

Haha jag har verkligen problem! Nu när det går så bra med Bompa blir jag nästan omotiverad till att rida - allt fungerar ju! Och dessutom vill jag bara galoppera hela tiden (a) Som sagt, jag har verkligen problem, måste hitta en tränare...
Musse är mest bara jobbig just nu. Alltid i början av träningspassen så är han så jäkla tråkig och vill ingenting - inte gå framåt, inte stå stilla, ingenting - fram tills han tvärstannar och kissar och sen är leker livet och han blir karatekid igen -.-

I alla fall, jag tänkte eftersom jag inte delar med mig så mycket i text så tänkte jag dela med mig av bilder. Håll ögonen öppna :)

Eld och lågor

Satt här, mitt i natten och gick in och läste på Dressyrmupparnas blogg där Ingrid skrivit ett inlägg om ett bett som drog massor av uppmärksamhet till sig. Jag fastnade när jag läste igenom de många många kommentarerna, varav en hade länkat till denna videon.


När jag sett ungefär halvvägs kom jag och tänka på, varför har vi bett egentligen? Jag försöker alltid att vara mjuk i handen osv. men hur skönt kan det egentligen vara? För det finns ju alltid en gräns mellan att vara mjuk i handen och att inte erbjuda stöd.  Är bett något uråldrigt som man borde satsa på att gå ifrån och med annan teknik finna andra alternativ? Som hackamore till exempel, men det passar inte långt ifrån alla hästar och det tryck som det ger är heller inte bra i längden.
Jag tänker inte spinna vidare på detta nu, sängen kallar men jag har två saker att tillägga
  1. Var kritisk när du ser på filmen. Bildklippen är skräckexempel(men alltför vanliga) och musiken är som hämtad ur en skräckfilm..
  2. ... har suttit i fem minuter utan att komma på vad den andra saken var.. Går och lägger mig så får vi se om det kommer upp imorgon!

Stallstatus

Jaa det var ju ett tag sedan sist jag skrev och det är helt ett medvetet val. Det har gått så himla bra med Bompa det sista Anna och Abbe i vintrasoch då vill jag inte sätta mig och analysera allt och med all säkerhet börja krångla till saker. Nej, jag ska bara njuta och ha kul!
Men sånt ni inte har fått höra om är t.ex. när jag var ute och busgalopperade med Anna och Abbe. -->
På ridbanan har Bompas galopp förbättrats otroligt mycket och vi kan nu galoppera ett antal varv på en 15m-volt utan att någon av oss tuppar av ;) Jag har fortsatt jobba vidare med bommar ( men inte så ofta som vi skulle behöva). Senast var igår när syrran hjälpte mig (hon är hemma från Skåne över helgen). Vi rejsade, vägrade, hoppade, reglerade galoppsprång, gjorde galoppombyten och annat smått och gott.

Musse är lite grinig just nu men det hade jag också varit om jag gått med munkorg på dagarna i ända ;) Han får i sig endel gräs men det är inte mycket... Jag har tappat inspirationen lite är det kommer till hans träning. De senaste dagarna har han fått följa med när jag har promenerat/sprungit men jag märker att han blir rätt uttråkad av det. Igår gick vi in i skogen och snirklade runt(jag fick gå dubbelvikt för att grenarna var så låga) och det tyckte han var superkul!
Jag är tacksam för alla tips på vad man kan göra för att aktivera den lilla pälsbollen :)
På tal om det så ska pälsen ryka.. har beställt klippning åt honom så att han ska slippa gå runt med vinterpälsen i Juli!


15 Juni 2011

14 Maj 2011

Inspiration

Det finns ett helt gäng med människor på Youtube som använder sidan nästan som en blogg fast istället gör man fiiina videos och det finns speciellt en grupp tjejer från storbrittanien som jag verkligen tycker om. De är kanske inte världens bästa ryttare men det märks hur mycket de tycker om och tar hand om sina hästar och framförallt har de kul tillsammans! Just den stilen att leka mer skulle jag vilja ta efter!

Ett sevärt smakprov:


05.06.11

Gick upp vid 06.30 och tre timmar senare sitter jag inne igen, nydushad och äter frukost och båda hästarna är motionerade. Känns rätt gött ^^

Snirklade först runt i skogen bland träden. Använde mig i första hand av vikten, sedan skänklarna och i värsta fall ledde jag med tygeln men det behövdes bara någon gång. Han tyckte det var kul och lyssnade superbra mot slutet. Bra för mig också och verkligen tänka till hur jag sitter så att jag inte hamnar mer på ena sidan än den andra osv.
Kom så småningom ut på grusväg där jag jobbade - i skritt - på att ställa, rakrikta och skänkelvikning. Bakdelen var lite överallt idag men å andra sidan släppte vänstersidan fort. det gick inte perfekt men jag kände att jag kunde påverka honom vilket är stort framsteg. Innan var jag mycket mer boroende av att han hade en bra dag eller inte.
Tog lite galopp med som jag inte kan vara annat än nöjd med. Däremot måste vi jobba med avsaktningar!



Musse var urtråkig idag. Vi gick en liten promenad, travade en hel del, men han var inte alls på hugget. Tror det kan bero på den nya gräsreduceraren som han fått, den ger honom knappt något gräs alls så han är säkert rätt hungrig. Men det är för hans eget bästa.

 


01.06.11

Haha vet inte riktigt vad jag höll på med idag, tiden bara försvann. Jaja på kvällen fick de springa av sig på ridbanan vilket de tyckte var jättekul. Bompa blåste upp sig som fasen och Musse.. tröttnade rätt fort och letade efter något ätbart längs med kanterna :P
Hade med mig pilatesbollen ut men det blev inte så lyckat. Musse sprang in i den en gång och brydde sig inte mer sedan. Bompa var redan uppe i det blå så när det kom in en lila boll blev det lite för mycket. Han vågade gå fram till den men gick sedan därifrån, glad över att ha överlevt ;)

RSS 2.0