28.09.11 Träningsdagbok

Tog med Bompa till specialidrotten idag :)
Det var hoppning, och en övning som passade oss väldigt bra - precis det vi behöver träna på. Bompa blev väldigt taggad när han kom in i ridhuset med en massa andra hästar. Under uppvärmingen gick vi över bommarna och då sköt han iväg som en kanon efter! Bommar är fortfarande något av skräckblandad förtjusning men han blir ändå allt säkrare och mer positiv.

Övningen bestod helt enkelt av en serie på långsidan. Tre hinder med 14 m emellan. I uppvärmningen skulle vi bara rulla över bommarna och ha fyra galoppsprång mellan - jag och Bompa fick lätt tre ;) Det lades sedan upp till ca 50 cm-hinder. Mot slutet lade vi även till att efter serien skulle man svänga från kortsidan mot mittenhindret och hoppa diagonalt. Detta var nytt för Bompa och det blev några vägringar men det var bara för att jag var dålig med vägen.

Han var rätt så galen idag, men när han fått hoppa av sig några gånger kändes det riktigt bra. Visst skulle det kanske gå bättre för honom med en duktigare hoppryttare men... vi gör vårt bästa och har kul, det är det viktigaste!

Mamma var snäll och filmade, ska försöka klippa ihop dem mellan allt plugg...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0